Gerd Ek, hedersmedlem i Stockholms scoutdistrikt, har lämnat oss

Gerd Ek har gått hem efter en lång vandring på jorden. Hon blev 96 år. Hon efterlämnar barn, barnbarn och barnbarnsbarn.

En stor del av vandringen gjorde hon i scoutdräkt. Hon har varit med i scouterna sen unga år och var aktiv tills för några år sedan då sjukdom hindrade, även om viljan fanns.

För sina insatser för scouting tilldelades Gerd HM Konungens Medalj av 8:e storleken i högblått band 1982 och scoutrörelsens förnämsta utmärkelse Silvervargen 1983.

Vi är många som minns Gerd med värme och glädje och önskar henne att vila i frid!

Läs hela minnesrunan här >>

Välkommen på avtackning av Magnus ”Mackan” Wallstöm, distriktets kanslichef

Magnus Wallström, vår kunniga och uppskattade kanslichef, har efter många år i verksamheten valt att sluta på kansliet för att framöver fokusera mer på sin egen verksamhet inom bokföring och redovisning.

Vi har tillsammans med Magnus kommit fram till att en gradvis övergång passar alla parter bra. Han har därför jobbat halvtid sedan årsskiftet för nu den 12 april sluta på kansliet helt. 

Vi vill nu bjuda in till ett avtacknings-mingel för Magnus, måndag den 8 april mellan kl 17 och 19.30 på kansliet på Fridhemsgatan 8.

Datum: Måndag 8 april
Tid: Öppet hus från kl 17 till ca 19.30
(Kl 18.00 kommer Magnus att avtackas av distriktsstyrelsen)
Plats: Kansliet på Fridhemsgatan 8, Stockholm
Övrigt: Vi bjuder på lite mingelmat och dryck, därför vill vi gärna att du anmäler dig, så att vi kan beräkna rätt mängd.

Vi söker kommunikatör (vikariat) till kansliet på Fridhemsgatan 8, Stockholm

Vår kommunikatör Anna kommer att vara föräldraledig från och med i sommar. Därför söker vi nu en person som under 12 månader kan arbeta med kommunikation på Stockholms scoutdistrikts kansli. Jobbet innebär att stötta Stockholms (inklusive Vässarö), Roslagens och Birkas scoutdistrikt med kommunikation samt att bedriva påverkansarbete och projekt.

Vi söker dig som har ett intresse för kommunikation, utvecklingsarbete och scouting. Vi tror att du har erfarenhet av påverkansarbete och kommunikation. Du gillar att skriva och hantera texter,  trivs med att skapa kontakter och möta människor, är flexibel och gillar utmaningar.

För att trivas i rollen är du van vid att ta initiativ samt att arbeta strukturerat och självständigt mot uppsatta mål. Då vi är en liten arbetsplats är du en viktig del i gruppen och redo att rycka in och hjälpa kollegor vid behov.

Placeringsort:
Fridhemsgatan, Stockholm, Sommartid är tjänsten periodvis förlagd till Vässarö utanför Norrtälje.

Varaktighet/arbetstid:
Tjänsten är ett vikariat på heltid i 12 månader som kan förlängas. Tillträde under maj 2019. En del tjänstgöring under kvällar och helger förekommer. Möjlighet finns att arbeta som vikariatsanställd eller som uppdragstagare.

Ansökan:
Ansökan bestående av brev och CV ska mailas snarast till Stockholms Scoutdistrikt på rekrytering@scoutkansliet.se senast 31 mars 2019.

För mer information om tjänsten går det bra att kontakta Cecilia Gozzi eller Anna Nordin på telefonnummer 08-652 05 10 eller personalansvarig Eva Karlfeldthr@scoutkansliet.se


Läs hela annonsen här:
Kommunikatör, vikariat 190308