Hjälp oss hitta Scouternas framtida ledare och förtroendevalda

I höst är det Demokratijamboree och Scouternas stämma igen. Tills dess har Scouternas valberedning uppdraget att arbeta fram ett genomtänkt förslag med personer som kan väljas till de olika förtroendeuppdragen som finns på nationell nivå, dvs till Scouternas styrelse, som verksamhetsrevisorer, till Scouternas valberedning och ledamöter till förvaltningsmötet.

För att få bästa tänkbara förutsättningar i det arbetet behöver valberedningen hjälp från hela scoutrörelsen att få in tips (så kallade nomineringar) på personer som skulle kunna vara lämpliga för uppdragen.

Har du någon lämplig person i din närhet?

Genom att nominera (tipsa valberedningen om) lämpliga personer som finns i ditt nätverk som skulle kunna passa för något av uppdragen så hjälper du till att framtidssäkra scoutrörelsen. Att nominera någon tar ett par minuter – det har du tid med!

Så funkar det:

Valberedningen berättar inte för den nominerade att det är du som föreslagit den personen. Däremot tar valberedningen kontakt med den nominerade personen och hör om det finns intresse för uppdraget. Om intresse finns kan den nominerade välja att kandidera (alltså formellt berätta för valberedningen att de är intresserade av uppdraget). Om du vill föreslå dig själv går det alltså bra att kandidera direkt.

Under våren arbetar valberedningen med att intervjua, ta referenser och försöker lära känna kandidaternas olika styrkor, kompetenser och förmågor. Utifrån det arbetar valberedningen fram ett väl genomtänkt förslag till Scouternas stämma som hålls på Demokratijamboree 2022 i november.

Var kan jag läsa mer om uppdragen och nominera/kandidera?

Nominera en person via:

https://www.scouterna.se/om-oss/jobba-med-oss/lediga-ideella-uppdrag/

Kandidera själv eller läs mer om uppdragen via: https://www.scouterna.se/om-oss/jobba-med-oss/lediga-ideella-uppdrag/

Har du någon fråga eller fundering?

Hör gärna av dig till valberedningen på valberedning@scouterna.se

Hoppas vi ses på Scouternas stämma i höst!