Om distrikten

Scouterna är en av Sveriges största ungdomsorganisationer. Stockholmsregionen består av scoutdistrikten Birka, Roslagen, Södertörn och Stockholm. Scoutkansliet vid Fridhemsplan sköter en stor del av administrationen, kommunikationen och annan stöd- och servicefunktion åt scoutdistrikten i Stockholmsregionen.

Scouterna lovar äventyr och kompisar! Hos Scouterna får barn och unga en trygg och meningsfull fritid där de får möjlighet att utvecklas till sin fulla potential utifrån sina egna förutsättningar. Här får de lär sig saker, växa som individer och förebilder, utveckla ledarskap och samarbete, åka på läger i Sverige och på andra sidan jorden, träffar kompisar och framförallt – ha kul!

Distriktetens uppgift är att tillhandahålla mötesplatser för scoutkårerna inom sitt geografiska område. Detta sker genom att erbjuda exempelvis utbildningar, arrangemang, rekryteringsstöd samt verksamhet för utmanar- och roverscouter. Distrikten stödjer och företräder kårerna efter deras önskemål och behov. Distriktsstyrelserna ansvarar för att distriktens bokföring och förvaltning sker på ett betryggande sätt.

För att läsa mer om respektive distrikt klicka här nedan eller i menyn!