BirkaBallt

BirkaBallt 7 april 2019

– En härlig scoutdag för alla Birkas scouter!

Västra kretsen välkomnar alla scouter, ledare, funktionärer och föräldrar till en rolig och fartfylld dag i Kallhäll, årets tema är ”Högtider i Sverige”.
 
Viktiga datum:
17 februari – Anmäl din kontroll
17 mars – Anmäl dina patruller
7 april – BirkaBallt!

Läs inbjudan till årets BirkaBallt här:

Inbjudan BirkaBallt 2019 >>

Anmälan till Birkaballt:

Anmäl era patruller här >>

Anmäl kontroller här >>
(förlängt datum till 5/3)

Om BirkaBallt

Syftet med BirkaBallt är att vara en mötesplats för scouter. Vi gör aktiviteter tillsammans i form av ett antal kontroller. Värdskapet för BirkaBallt roterar mellan de olika kretsarna i distriktet.

Varje patrull, avdelning för Spårar- och Bäverscouter, besöker kontrollerna i den ordning som passar dem. Helst ska alla kontroller ligga så att de syns från alla andra kontroller. På kontrollerna får patrullerna poäng baserat på samarbete, närvaro och prestation. Poängen noteras på patrullens startkort och i en liggare på kontrollen. Förutom kontrollerna finns en poängjakt där patrullen kan samla poäng mellan kontrollerna, patrullen får uppgiften signerad av en funktionär. De patruller som vill delta i tävlingen om grenens vandringspris markerar det på startkortet, alla startkort ska lämnas in när kontrollerna stängs. Under dagen finns ett antal kringaktiviteter som scouterna kan ägna sig åt i väntan på prisutdelning och avslutning.¨
Kontroller
Alla kårer i distriktet ska bidra med kontroller till BirkaBallt. Kontrollen ska vara max 15 min och vara i 2 uppsättningar för varje gren. Man kan välja att göra en egen kontroll eller att göra en tillsammans med en eller två andra kårer. Klicka här för att anmäla er kontroll>>

Vilken krets arrangerar BirkaBallt?

2019 – Västra kretsen
2020- Norra kretsen
2021- Östra kretsen
2022- Solna-Sundbybergs kretsen
2023- Mälarökretsen
2024- Västra kretsen

Viktiga datum

17 februari – Anmäl din kontroll >>
17 mars Anmäl dina patruller >>
7 april – BirkaBallt!

Dagsprogram för BirkaBallt:

09.00 Kontrollantsamling – Kontrollansvariga samlas vid sekretariatet för genomgång.
9.00-9.30 Incheckning för avdelning och patrull vid sekretariatet.
9.45 Välkomsttal och tävlingsinformation
10.00 – 12.30 Tävlingen startar och kontrollerna öppnar. De som önskar äta en frukt eller smörgås kan göra detta i en paus.
12.30 Kontrollerna stänger och resultatsammanställning påbörjas.

Paus för lunch. Eld och försäljning av korv finns.
Café Slammertorp har specialöppet.

14.00 Prisutdelning och avslutning.

Vägbeskrivning:

Med bil:
E18 Avfart Kallhäll S eller N Stor infartsparkering vid Kallhälls station. Därefter ca 10 minuters promenad till Slammertorp.
Vägbeskrivning:
Med tåg:
Pendeltåg till Kallhälls station. Buss från Rotebro och Upplands Väsby. Det går också bussar från Kista och Sollentuna till Jakobsberg. Därifrån byte till pendeltåg och endast tre minuters resa till Kallhäll.

Inbjudan till BirkaBallt: