BirkaBallt

– En härlig scoutdag för alla Birkas scouter på Kärsön!

28 oktober 2023

Birka Scoutdistrikt välkomnar
alla scouter, ledare och funktionärer till en rolig och fartfylld dag i de fyra elementens tecken!

Kärsön ligger i Ekerö kommun, precis efter att man kört över Nockebybron. Man kan åka med flera olika busslinjer till hållplats Brostugan från Brommaplan (5 minuter), och sedan gå ca 1 km. Med bil åker man till Kärsögården på Brostugans väg (59.32324113240556, 17.9166911232993)

Karta hittar du här

Så här går det till
Varje patrull, eller avdelning för Spårar-, Familje- och Bäverscouter, besöker kontrollerna i den ordning som passar dem. På kontrollerna får patrullerna poäng baserat på samarbete, närvaro och prestation. Poängen noteras på patrullens startkort och i en liggare på kontrollen. Förutom kontrollerna finns en poängjakt där patrullen kan samla poäng mellan kontrollerna, patrullen får uppgiften signerad av en funktionär. De patruller som vill delta i tävlingen om grenens vandringspris markerar det på startkortet. Alla startkort ska lämnas in när kontrollerna stängs.

Anmäl kåren och er kontroll senast 28/9
Alla kårer i distriktet ska bidra med kontroller till BirkaBallt. Kontrollen ska vara max 15 min och vara i 3 uppsättningar. Man kan välja att göra en egen kontroll eller att göra en tillsammans med en eller två andra kårer. Tänk på att kontrollen ska kunna genomföras av alla åldrar.

Årets tema är de fyra elementen: jord, luft, eld och vatten

Om ni önskar idéer till kontroller kan ni skriva det i kontroll-anmälan, då tilldelas ni en kontroll som ni får detaljplanera och genomföra.

Syftet med BirkaBallt är att vara en mötesplats för scouter. Värdskapet för BirkaBallt roterar mellan de olika kretsarna i distriktet.