BirkaBallt

Västra kretsen (Viksjö, Jakobsberg, Barkarby-Skälby, Kallhäll och Tibble Sjö) bjuder in till kalas lördag 13 april då vi ska fira att BirkaBallt, Birkas distriktstävling, fyller 25 år!
Vi träffas vid Slammertorp i Kallhäll för en dag fylld av aktiviteter, firande och andra roligheter! Och även fast BirkaBallt genomförs i form av en tävling kan man så klart delta utan att bry sig om poängen, bara komma och ha kul!

Under dagen kommer scouterna gå runt på ängen vid Slammertorp och samla poäng vid olika kontroller. Mot slutet av tävlingen kommer alla poäng räknas ihop och en vinnare kommer att utses och belönas rikligt.
Deltagare ansvarar själva för lunch under tävlingen. Det kommer att finnas en explicit utsatt tid för att äta lunch.

Det kommer under poängräkningen finnas frivilliga aktiviteter, bland annat tårtbak och trolleri. Mer info kring detta, tider och annan viktig och bra information kommer efter att ni har anmält er.

Anmälan ska vara oss tillhanda senast söndag 31 mars

Anmälan är STÄNGD!

Har du några frågor eller funderingar kontaktar du birkaballt@scoutkansliet.se

Nyheter

BirkaBallt 2024: 13 april

Anmäl deltagare till BirkaBallt senast 31 mars:

Anmälan är STÄNGD!

Dagsschema tävlingsdagen:

  • 9.30-10 Incheckning av patruller.
  • 10-12   Genomförande av tävlingen. Patrullerna blir utplacerade på sin första kontroll, men får sen vandra fritt i vilken ordning de vill mellan kontrollerna. En trollkarl kommer gå runt och trolla och underhålla på de ställen han märker att det blir kö.
  • 12-12.30 Kontrollerna har stängt för lunch. Alla tar paus och äter sin medhavda matsäck
  • 12.30-14.30 kontrollerna öppnar igen kl 12.30 och kl 14.30 stänger kontrollerna.
  • 14.40 tårttävling för frivilliga patruller
  • 15.00 eldshow och prisutdelning. Vi avslutar med Vässarövisan (eftersom det är distriktsläger i sommar och då ses vi i distriktet nästa gång)
  • Kl 16 har vi avslutat

BirkaBallt
Info om BirkaBallt:
Det första BirkaBallt ägde rum 1999 på Järvafältet i Jakobsberg med sloganen “ängen är poängen”. Tanken bakom var att skapa en mötesplats för distriktets scouter, ledare och funktionärer. En plats med liv och rörelse där man kan knyta nya kontakter och se att vi är många, en stor gemenskap. Därav ägde arrangemanget rum på en stor äng där alla hela tiden kunde se varandra.
Själva tävlingen genomförs genom att scouterna besöker ett antal kontroller där poäng utdelas baserat på prestation, samarbete och scoutmässighet. Oftast finns även någon form av organisationstävling/aktivitet som scouterna kan göra mellan kontrollerna.
Arrangerandet av BirkaBallt roterar mellan distriktets kretsar men samtliga av distriktets kårer bidrar med tävlingskontroller varje år. Arrangerande krets bestämmer om BirkaBallt ska vara på våren eller hösten samt lämpligt datum. Om BirkaBallt arrangeras på våren ska datum meddelas senast på distriktsstämman året innan genomförandet. Arrangeras BirkaBallt på hösten ska datum meddelas senast sista mars.
Efter att kontrollerna har stängt räknas poängen ihop och resultatlistor fastställs. Under denna tid brukar det finnas kringaktiviteter att göra i väntan på prisutdelning och avslutning.

Syftet med BirkaBallt är att vara en mötesplats för scouter. Värdskapet för BirkaBallt roterar mellan de olika kretsarna i distriktet.

Anmälan om intresse att anordna en kontroll:
Anmälan är STÄNGD!

Vilken krets arrangerar BirkaBallt?

2021- Östra kretsen
2022- Solna-Sundbybergs kretsen
2023- Mälarökretsen
2024- Västra kretsen
2025- Norra kretsen
2026- Östra kretsen
2027- Solna-Sundbybergs kretsen
2028- Mälarökretsen