Snåriga Skäggen
Stockholmstraktens roligaste tävling för utmanare, rover & ledare!

Snåriga Skäggen är inställd 2021, men planeras att hållas 2022.

Ansvariga för arrangemanget 2022 är vinnarna från 2020, Sollentuna Norra.

Om tävlingen

Snåriga skäggen är arrangemanget som driver med tävlande och tävlingshets för att inte tala om oss själva. Man deltar lagvis, lämplig lagstorlek är 3 – 8 scouter. Varje år är det ett tema och som lag förväntas man leva med i temat, bland annat genom att skaffa sig ett riktigt bra (lös)skägg. (Skäggpriset går till det lag som haft bästa skägget.)

1:a priset går till de som på något sätt vunnit enligt årets tävlingsregler. 1:a pristagaren får inte bara äran utan får också arrangera nästkommande års snåriga skäggen. Vissa år finns det förut skäggpriset, även ett smörpris som går till de som på bästa sätt eller mesta sätt ansträngt sig för att muta till sig segern.

Snåriga Skäggen 2020

När: Lördag 1 februari 2020 kl 10.00,
Observera att lagens starttid kan variera, er specifika starttid kommer att skickas till lagets kontaktperson.

Var: Bredäng/Sätraskogen, samling Bredängsvägen 234 A.

Pris: 250 kr
I samband med anmälan ska varje lag swisha 250 kr i anmälningsavgift till 123 59 59 481. Skriv ”Snåriga skäggen” samt lagnamn.

Anmälan: Anmäl ditt lag senast 11 januari 2020, här >>
eller mejla kår, avdelning, lagnamn och antal deltagare till elsa@gvb.nu

Tema: ”Film och TV”

Arrangör: Scoutkåren Gustaf Vasa-Bredäng

 

Inbjudan 2020

Hjärtligt välkomna alla utmanarscouter, roverscouter och ledare till årets roligaste tävling, Snåriga skäggen!

I år är det vi från Gustaf Vasa-Bredäng som får ta oss an att fixa denna fantastiska tävling. Temat blir film och TV, och vi hoppas att få se några riktigt fräscha skägg under tävlingens gång. Snåriga skäggen skiljer sig från andra tävlingar på det sättet att det aktivt uppmuntras att muta och smöra för våra kära kontrollanter för att få förmåner såväl som tacksamhet. Självfallet får det laget med bästa mutor och godaste smör pris för det.

Det finns ytterligare två tävlingsmoment under tävlingens gång. Dels vinner det lag som samlar in flest poäng ett finfint pris och äran att arrangera nästa års tävling, men även det lag som har de snyggaste och mest kreativa skäggen kammar hem en vinst.

Den rekommenderade lagstorleken är 3 till 7 deltagare. Om ni är fler än 7 som vill tävla kan det vara bäst att dela upp sig i två tävlande enheter. Tävlingen drar igång den 1 februari kl 10:00. Observera att lagens starttid kan variera, er specifika starttid kommer att skickas till lagets kontaktperson.

Lagen bör ta med sig följande materiell:
● Sjukvårdslåda
● Korrekt scoutklädsel
● Mobil, armbandsur eller tidtagarur
● Kniv, yxa och tändstickor, späntkniv om önskas
● Lunch

Anmälan är inte öppen än.