Välkomna till Snåriga Skäggen

Snåriga Skäggen 2023

Med denna inbjudan välkomnar BadSalt Er till årets saltigaste tävling för utmanarpatruller, roverpatruller och ledarpatruller i Stockholmsområdet; Snåriga Skäggen 2023!

Tävlingen går av stapeln i Stora Skuggan på morgonen den 4 februari 2023 med incheckning mellan 10-12 och avslutas med den klassiska prisutdelningen, cirka klockan 16! Alla måste ta med sig egen lunch.

Traditionsenligt tävlar alla lag inom tre kategorier:

 • Ordinarie tävling, där lagen får poäng för sina prestationer på de olika kontrollerna. Laget med flest poäng när resultaten sammanställs vinner hela tävlingen, och tar hem Snåriga Skäggen-priset och får äran att hålla i tävlingen nästa år!
 • Smörtävlingen, där alla lag får smöra så gott de kan för tävlingens funktionärer och arrangörer. De bästa smörarna vinner smörpriset (precis som BadSalt faktiskt gjorde år 2017).
 • Skäggtävlingen är den gren som ger tävlingen sitt namn, och därmed mycket viktig. Alla medlemmar i alla tävlande patruller ska såklart bära skägg under hela tävlingen, och det lag med bäst (och saltigaste!) skägg vinner skäggpriset.

Temat för årets Snåriga Skäggen är heller inget mindre än det ädla ämnet av SALT. Denna ljuvliga jonbindning av Natriumklorid, bordsalt, livets korn, grunden till BadSalt och Saltmätandets konst, är förmodligen det saltigaste tänkbara, och förtjänar en ädel hyllning. Vi hoppas på vackra skägg, extrasaltat smör, och oerhört salty deltagare!

Och du, se till att anmäla just ert lag till den saltigaste tävlingen (troligen någonsin) innan det är för sent (anmälan för patruller stänger 28 januari, vänligen se till att anmäla er innan dess)!

 • Datum:

  4 februari 2023

 • Tid:

  Incheckning mellan 10.00-12.00 och avslutas med den klassiska prisutdelningen, cirka klockan 16.00

 • Plats:

  Stora Skuggan

 • Sista anmälningsdatum:

  28 januari

 • Viktigt:

  Alla måste ta med sig egen lunch.

Om tävlingen

Snåriga skäggen är arrangemanget som driver med tävlande och tävlingshets för att inte tala om oss själva. Stockholmstraktens roligaste tävling för utmanare, rover & ledare! 

Man deltar lagvis, lämplig lagstorlek är 3 – 8 scouter. Varje år är det ett tema och som lag förväntas man leva med i temat, bland annat genom att skaffa sig ett riktigt bra (lös)skägg. (Skäggpriset går till det lag som haft bästa skägget.)

1:a priset går till de som på något sätt vunnit enligt årets tävlingsregler. 1:a pristagaren får inte bara äran utan får också arrangera nästkommande års snåriga skäggen. Vissa år finns det förut skäggpriset, även ett smörpris som går till de som på bästa sätt eller mesta sätt ansträngt sig för att muta till sig segern.