Välkomna till Snåriga Skäggen

SNÅRIGA SKÄGGEN 2024 – En Hjältes Resa

Det är vinter i Stockholmsregionen. Ett antal tappra patruller ska delta i ett äventyr. Valparna är äventyrsledare.

Vågar du ge dig ut på årets Snåriga Skäggen? En resa fylld av äventyr, farliga monster och tvistade arketyper då du får lära känna din egen godhet, eller ondska. Och, vem vet, kanske kan du vinna någonting på slutet av den …

2024 års Snåriga Skäggen äger rum den 17 februari i Vinterviken. Din patrull kommer förvandlas till ett magiskt och skäggigt sällskap utöver det vanliga och alla Utmanare, Rovers och Ledare/äldre är välkomna att delta så vänta inte med att anmäla er! Hoppas vi ses den 17 februari!

(Alla patruller är själva ansvariga för sin överlevnad under äventyret.)

Om Snåriga skäggen

Snåriga skäggen är arrangemanget som driver med tävlande och tävlingshets för att inte tala om oss själva. Stockholmstraktens roligaste tävling för utmanare, rover & ledare! 

Man deltar lagvis, lämplig lagstorlek är 3 – 8 scouter. Varje år är det ett tema och som lag förväntas man leva med i temat, bland annat genom att skaffa sig ett riktigt bra (lös)skägg. (Skäggpriset går till det lag som haft bästa skägget.)

1:a priset går till de som på något sätt vunnit enligt årets tävlingsregler. 1:a pristagaren får inte bara äran utan får också arrangera nästkommande års snåriga skäggen. Vissa år finns det förut skäggpriset, även ett smörpris som går till de som på bästa sätt eller mesta sätt ansträngt sig för att muta till sig segern.

Priset för att delta är 200 kr/ person

Snåriga Skäggens Kategorier

Traditionsenligt tävlar alla lag inom tre kategorier:

 • Ordinarie tävling, där lagen får poäng för sina prestationer på de olika kontrollerna. Laget med flest poäng när resultaten sammanställs vinner hela tävlingen, och tar hem Snåriga Skäggen-priset och får äran att hålla i tävlingen nästa år!
 • Smörtävlingen, där alla lag får smöra så gott de kan för tävlingens funktionärer och arrangörer. De bästa smörarna vinner smörpriset (precis som BadSalt faktiskt gjorde år 2017).
 • Skäggtävlingen är den gren som ger tävlingen sitt namn, och därmed mycket viktig. Alla medlemmar i alla tävlande patruller ska såklart bära skägg under hela tävlingen, och det lag med bäst (och saltigaste!) skägg vinner skäggpriset.

Nyheter

2024 planeras Snåriga Skäggen av Valparna

Tema: “En Hjältes Resa”
Arrangörer: Valparna, Örnsbergs Scoutkår

Inbjudan 2024 >>

Infobrev 2024 >>

 • Datum:

  17 februari 2024

 • Tid:

  Mer information kommer

 • Plats:

  Vinterviken, Aspudden

 • Pris

  200 kr

 • Sista anmälningsdatum:

  1 februari 2024

 • Kom Ihåg

  Ta med egen lunch!