Hej alla scoutkårer som kommer på Skogsrå 23!

Angående kontanthanteringen i markan (lägerkiosken) har det visat sig att det inte är lätt att få tag på växel. Vi jobbar på det men om vi ska vara realistiska så kommer vi ha extremt lite växel i markan. Vi ber er därför att uppmana era scouter och ledare och övriga att ta med SMÅ valörer, och gärna mynt.

Oftast brukar scouterna annars få en 500-lapp med sig men om alla 1250 deltagare kommer med en 500-lapp kommer det inte att vara hållbart. Vi vill gärna se 100-lappar som högsta valör men om det går att skicka med 50-lappar, 20-lappar och mynt är vi oerhört tacksamma för det.

Vänligen sprid detta till anmälda deltagare med familjer! Det går att betala med digitala medel (kort och swish) i markan men deltagarna har inte möjlighet att ladda mobiler på lägret.

Om någon av er har möjlighet att få tag på en större mängd växel som lägret kan få använda får ni gärna kontakta Dennis Stålarm (mat-chef) på stalarm@live.se så fort som möjligt. I de fall där vi inte kan lämna växel för stunden har vi som backup-plan att införa ett ”presentkortssystem”.

Tack för hjälpen!

Leveransanvisning för leverantörer

Lägrets varumottagning är bemannad under perioden 22 juli – 8 augusti 2023. Normala öppettider klockan 08.00-17.00 alla dagar.

Alla ankomster som varuleveranser/inleveranser/utleveranser skall aviseras 30 minuter före på mobilnummer 072-746 53 10.

 

Vägbeskrivning: Från Södertälje/Vårsta kör väg 225 mot Nynäshamn. Tag höger mot Skanssundets färja väg 569, kör 15 km söderut.

Passera Syvab/Himmerfjärdsverket och tag nästa höger mot Grönslätt. Tag höger efter ladan och kör Näsvägen norrut 1000 meter.

Infarten till lägerängen är på vänster sida.

OBS! Ingen biltrafik på lägerängen utan ledsagare/följefordon.

Trygga Möten

Demokratijamboreen 2013 har bestämt att alla över 15 år skall ha ett TM-intyg som är högst 3 år gammalt när lägret slutar. Alla över 15 år behöver också uppvisa utdrag ur polisens belastningsregister. Se till att dina intyg är registrerade i scoutnet. Ta kontakt med din kår för att kolla hur det går till.  Medföljande föräldrar måste också uppvisa dessa intyg. 
Klicka här för att komma till webbkursen Trygga Möten >>
Klicka här för att beställa registerutdrag >> 

Skogsrå23 välkomnar scouter, funktionärer och ledare i alla åldrar

 • Telefonnummer till lägret:

  PLATS Jourtelefon: 072-746 53 10. 

 • Mailadress till lägret:

  dl@sodertornscout.se

 • Plats:

  Hörningsnäs, Grödinge 

 • Koordinater:

  59,07141° N, 17,69093° Ö

 • Vecka:

  31

Utskick till scoutkårer

Tack till våra sponsorer!

Parkeringstillstånd

Alla (ledare och funktionärer) som parkerar på lägerområdet och ska stanna över natten ska använda parkeringstillstånd som laddas ner här >> Vänligen respektera detta! Du som besöker lägret endast över dagen behöver inget parkeringstillstånd.

Åk buss till lägret

Vill du åka buss till lägerområdet så trafikerar SL med linje 727 från Tumba Station till Skanssundet. Hållplatsen heter Hörningsnäs.

Jourtelefon – Nödnummer

Lägret har en jourtelefon med nummer 072-746 53 10.  

Dagtid 08.00-18.00 svarar ansvarig arbetsledare på PLATS.  

Övrig tid 18.00-08.00 hanteras numret som ett NÖDNUMMER i händelse av sjukdomsfall,  brand eller annat av akut karaktär. Telefonen bemannas då av jouransvarig på PLATS,  som har sovande jour.

All larmning skall ske till detta nummer så samordnar lägret insatsen i samråd med SOS Alarm och eventuella räddningsenheter. Om det sker ett olycksfall eller liknande kan  man alltid kontakta närmaste funktionär som har funktionärsradio eller kontakta PLATS tältet/Sjukvård.  

På lägerområdet så finns utbildad sjukvårdspersonal och läkare med dygnet runt-jour.  För att inga missförstånd skall uppstå i Larmkedjan så påkalla alltid hjälp INOM lägerområdet genom att kontakta en funktionär eller PLATS jourtelefon 072-746 53 10.  Beslut att larma 112 ligger på tjänstgörande sjukvårdspersonal, PLATS Jouransvarige eller lägerchef. 

Rökning

Inom hela lägerområdet, på parkering och där det pågår programaktiviteter råder det rökförbud. Vi kommer inte att hänvisa till särskilda platser utan lämnar detta öppet för var och en att ta ansvar för. Vi förväntar oss att detta hanteras snyggt och utom synhåll från lägerområdet och där det pågar aktiviteter. Att man plockar upp fimpar och sopor efter sig är självklart. Kårer informerar sina besökare om vad som gäller.

Hund

Hunden får följa med på läger. Hund skall hållas kopplad och extra hänsyn skall visas till personer som kan vara eller är hundrädda. Undvik att rasta hunden inom lägerområdet om det är möjligt. Plocka upp all bajs även utanför lägerområdet. 

Utcheckning

Om någon scout lämnar lägerområdet och behöver åka hem ska man vara utcheckad  först. Tag kontakt med PLATS-tältet. Man behöver inte meddela nattetid, lämna istället besked morgonen efter. Om PLATS-tältet är obemannat, ring 072-746 53 10. Om någon behöver lämna lägerområdet tillfälligt för att besöka vårdcentral eller sjukhus  skall ALLTID beslutet fattas av lägrets sjukvårdspersonal, som för journal på alla  sjuktransporter.  

Återsamlingsplats

Lägrets återsamlingsplats är på andra sidan Näsvägen, på ängen bredvid ladan. Varje  ledare ansvarar för att räkna in sina scouter och rapporterar till Lägerchefer eller Säkerhetsansvarig. Om förflyttning till annan plats anmodas, så kommer detta beslut  från Lägerchef, Jouransvarige på PLATS eller Insatsledare från Räddningstjänsten. 

Inryckning och utryckning

Instruktioner till föräldrar som skall lämna / hämta barn på Skogsrå 23

Vägbeskrivning: Från Södertälje / Vårsta kör väg 225 mot Nynäshamn. Ta höger mot Skanssundets färja väg 569, kör 15 km söderut. Passera Syvab / Himmerfjärdsverket och ta nästa höger mot Grönslätt. Här möter lägrets funktionärer och kommer att anvisa er in på en lokal slinga för en smidig avlämning/upphämtning. Viktigt att ni följer anvisningar från lägrets funktionärer som är där för barnens säkerhet. Parkera ej på tillfartsvägar / grusvägar i anslutning till lägret. Räkna med att det kommer att ta en stund att göra avlämningen / upphämtningen då det är många bilar och barn i rörelse. Kåren har fått en ankomst / avresetid. Det är viktigt att dessa tider efterlevs så det kommer att bli ett bättre flyt på genomfartstrafiken.

Instruktioner för kårledare / kårfunktionärer som skall långtidsparkera

Vägbeskrivning: Från Södertälje / Vårsta kör väg 225 mot Nynäshamn. Tag höger mot Skanssundets färja väg 569, kör 15 km söderut. Passera Syvab / Himmerfjärdsverket och ta nästa höger mot Grönslätt. Ta höger efter ladan och kör Näsvägen norrut 1000 meter. Infarten till lägerängen är på vänster sida. Se karta här >>

Geografiskt position:

WGS84

59°4’14.8″N 17°41’26.3″E

WGS84 DDM

59°4.247’N 17°41.439’E

WGS84 decimal (lat, lon)

59.070787, 17.690649

RT90 (nord, öst)

6551448, 1608138

SWEREF99 TM (nord, öst)

6551042, 654240

Parkering: Parkera ej på tillfartsvägar / grusvägar i anslutning till lägret. Endast parkering på anvisade platser på serviceängen. Följ anvisningar från lägrets parkeringsfunktionärer. Parkeringstillstånd skall vara ifyllt och ligga väl synligt i framrutan, hittas under “filer för nedladdning”.

Instruktioner för inleverans/utleverans av kårpackning

Inleverans fredag 28/7
Lägret kan ta emot kårpackning fredagen den 28/7 mellan kl. 09:00-18:00. Följ anvisningar från lägrets funktionärer. Om vädret tillåter kommer det att tillåtas biltrafik ända fram till byn. Alternativt drar vi in släpvagnar med fyrhjuling eller lastar om till traktorvagn om du kommer med lastbil.
Om släpet skall parkeras på serviceängen, var vänlig och märk dragstången på släpet med kårnamn (maskeringstape och vattenfast tuschpenna går bra).
Om bilen skall parkeras på serviceängen, kom ihåg att lägga ett ifyllt parkeringstillstånd i framrutan.
Det finns möjlighet att förpatrull kan sova kvar natten mellan fredag och lördag. Ni ordnar er egen mat och dryck.
Vi har öppnat upp för att ta emot kårpackning även på torsdagskvällen den 27/7 mellan kl. 18.00-21.00. Det är inte möjligt att ankomma med kårpackning på lördagen den 29/7.

Utleverans lördag 5/8:
Utlastning påbörjas tidigast när sista scouten har lämnat lägerängen ca kl. 14:30-15:00.
Det finns möjlighet att sova kvar natten mellan lördag och söndag om man vill köra ut på söndagen. Egen mat och dryck!

Vägbeskrivning: Från Södertälje / Vårsta kör väg 225 mot Nynäshamn. Ta höger mot Skanssundets färja väg 569, kör 15 km söderut. Passera Syvab / Himmerfjärdsverket och ta nästa höger mot Grönslätt. Ta höger efter ladan och kör Näsvägen norrut 1000 meter. Infarten till lägerängen är på vänster sida. Parkera ej på tillfartsvägar / grusvägar i anslutning till lägret. Endast parkering på anvisade platser på serviceängen. Följ anvisningar från lägrets funktionärer.

Viktiga datum

Lägerdatum: 29 juli – 5 augusti 2023

Lägerdatum för spårarscouter: 29 eller 30 juli – 2 augusti

Förläger datum (gäller funktionärer): 25 – 28 juli

Efterläger datum (gäller funktionärer): 6 – 7 augusti

Marknadsdag tillika besöksdag & utryckningsdag för spårarscouter: 2 augusti

Speciell spårarscout-information

Detta distriktsläger ges scoutkårerna möjlighet att välja om spårarscouter ska delta 3 eller 4 dygn. Detta kommer scoutkårer att få ange i definitivanmälan senare.

Lägerdatum för spårarscouter: 29 eller 30 juli – 2 augusti

Spårarprogram finns att tillgå måndag 31/7 och tisdag 1/8

Samtliga spårarscouter rycker ut onsdag 2 augusti mellan kl. 16:00-18:00 (OBS uppdaterad tid!) i samband med att besöksdagen tar slut.

Funktionär-information

Vill du vara funktionär? Det är långt kvar tills anmälan stänger, men visst vill du vara med redan nu? Hjälp oss att planera lägret och upplev roligheter och få nya kompisar på köpet! Klicka på kanppen längst upp på sidan för att läsa mer och anmäla dig!

Sista anmälningsdatum för funktionärer: lördag den 1 juli 2023

Anmälningsdatum för scoutkårer

Sista anmälningsdatum preliminäranmälan för kårer: fredag den 18 november

Definitivanmälan för kårer inkl. deltagarantal öppnar: onsdag den 1 mars

Sista anmälningsdatum definitivanmälan för kårer inkl. deltagarantal: lördag den 15 maj (obs förlängd tid!) 

Välkommen du icke-lägerdeltagare att övernatta på Skogsrå 23s gästcamping!

På Skogsrå 23 finns en gästcamping där icke-lägerdeltagare är välkomna att övernatta.
Det kostar 100 kr per tält per dygn (ta med eget tält) och mat ingår ej (ta med egen mat). Betalning sker via swish på plats vid incheckning.

Så funkar det

Boka plats på campingen:
Skicka ett mail till platschef Stefan Sagström på stefan@sagstrom.se och uppge följande information:
– Kontaktperson för bokningen samt dennes telefonnummer och mailadress
– Tillhörighet till scoutkår
– Ankomstdag och avresedag
– Namn och efternamn på samtliga övernattande gäster
– Antal tält

Det går att boka plats på campingen fram till dagen innan ankomst och godkänns i mån av plats.

Vid ankomst:
Övernattande på gäst-campingen måste checka in via incheckningsdisken / kansliet och i samband med det betala sin bokning (via swish). Övernattande måste checka ut på samma ställe vid avfärd.

Gå kursen Leda Scouting på Skogsrå 23

Leda scouting är utbildningen för dig som är ny som scoutledare och vill lära dig mer om Scouternas vision, mål och om hur du skapar verksamhet. Kursen hjälper dig att bli tryggare som scoutledare och du får kunskap om det lyssnande och stödjande ledarskapet. Ledare från alla kårer är varmt välkomna till denna kurs!

Upplägg

Två tillfällen på lägret, preliminära tider:
31/7 kl. 13.30-16.30,
1/8 kl. 9.00-12.00.
Plats: ett trevligt ställe på lägerplatsen. Kursen kommer att hållas på en klipphäll eller skogsglänta utomhus, exakt plats meddelas under sommaren.
Ta med: kåsa, anteckningsmaterial och något att sitta på.

Klicka här för att läsa mer och anmäla dig >> 

Är du utmanare eller rover och vill gå Leda Scouting på lägret? Läs mer och anmäl dig här >> 

Lägeravgifter

Nu kan vi ÄNLTIGEN meddela lägeravgifterna!
Vi beklagar förseningen och tackar för tålamodet! 

Långa perioden:

 • ledare och scouter som är medlemmar i Södertörns scoutdistrikt: 2300 kr.
 • ledare och scouter som tillhör andra scoutdistrikt: 2500 kr.
 • ledarbarn 5-7 år: 500 kr inklusive t-shirt i storlek 140. (Barn upp till 4 år gratis men får heller ingen lägertröja.)
  I  lägeravgiften ingår en (1) lägertshirt per person.

Korta perioden (inryck 29/7 eller 30/7 dvs samma pris oavsett inryckningsdag):

 • ledare och scouter som är medlemmar i Södertörns scoutdistrikt: 1200 kr.
 • ledare och scouter som tillhör andra scoutdistrikt: 1300 kr.
 • ledarbarn 5-7 år: 250 kr inklusive t-shirt i storlek 140. (Barn upp till 4 år gratis men får heller ingen lägertröja.)
  I  lägeravgiften ingår en (1) lägertshirt per person.

Övrigt:

 • För internationella deltagare gäller samma priser som för medlemmar i Södertörns scoutdistrikt. / For international participants, the same prices apply as for members of the Södertörn scout district.
 • Skogsrå Camp (dvs extern camping som nära och kära kan tälta på): 100 kr per tält/dygn med max 1 familj. Ingen mat, lägertshirt eller aktivitet ingår.

Betalning av lägeravgifter:

Alla deltagande scoutkårer kommer att få en (1) faktura skickad till kåren via mail från scoutkansliet. Fakturorna skapas utifrån deltagarantal i definitivanmälan. Så se till att ange exakta och korrekta antal. Fakturan är på 100% av kårens belopp enligt deltagar- och ledaranmälan och skickas ut senast sista veckan i maj med förfallodatum 30 juni.

Lägert-shirt

Det är möjligt att beställa extra lägertshirtar via definitivanmälan fram tills att formuläret stänger den 31 mars. Kostnad per lägert-shirt är 100 kr.
På lägret kommer det att finnas ett begränsat antal lägert-shirtar att köpa i markan.

Program

Struktur:

Programpass genomförs måndag, tisdag, torsdag och fredag under lägerveckan.

Programpass genomförs halvdagar:

Bara på förmiddagarna ELLER bara på eftermiddagarna (4 st långa perioden, 2 programpass korta perioden).
Uppdatering närmare lägret.

Frivilligt program:

Vi erbjuder ett frivilligt program (spontanakiviteter) utöver programpassen där det är drop in. Vissa spontanaktiviteter bokas i förväg, till exempel radioscouting.
Uppdatering närmare lägret.

Gör - själv - aktiviteter:

Hämta material i programcentralen och genomför själva på kåren. Exempel på detta är spel och kubb.

Skogsrå 23s lägersång

Melodi: Genom eld och vatten
Text: Karin Innings 

När scouterna samlas för lägerbål
sjunger jag med dig
alla sånger som vi har sjungit många gånger förr 

Och jag hälsar på flaggan som hissas i topp
och känslan uti mig
är stolthet att vara scout i vårat vackra land 

Om jag tappar modet och börjar längta hem
får jag sällskap utav dig,
alla väsen från jordens fyra element
och ni sviker aldrig mig

Vi ska följa er genom eld och vatten, genom luft och jord Ge oss
uppgifter att lösa, vi ska vara redo varje dag
Vi ska hjälpa er
med vår kunskap, med vår styrka, med vårt mod
Vi är starkare
tillsammans, vet att vi kan göra världen bra
 

När scouterna leker på ängarna
springer jag med dig
till markan och köper godis till hela vår patrull 

Om jag tappar modet och börjar längta hem
får jag sällskap utav dig,
alla väsen från jordens fyra element
och ni sviker aldrig mig 

Vi ska följa er genom eld och vatten, genom luft och jord Ge oss
uppgifter att lösa, vi ska vara redo varje dag
Vi ska hjälpa er
med vår kunskap, med vår styrka, med vårt mod
Vi är starkare
tillsammans, vet att vi kan göra världen bra

Vi ska följa er genom eld och vatten, genom luft och jord Ge oss
uppgifter att lösa, vi ska vara redo varje dag
Vi ska hjälpa er
med vår kunskap, med vår styrka, med vårt mod
Vi är starkare
tillsammans, vet att vi kan göra världen bra
 

FAQ

Program

Väsen där huvudkaraktären är Skogsrået. Övriga väsen är häxan, bergatrollet, havsfrun och storfeen.

Det finns inget dagsprogram för utmanare eftersom vi vill att de är funktionärer på lägret. Dock har vi som mål att erbjuda andra roliga aktiviteter för utmanare som man kan ta del av utöver sin arbetstid. Vilka aktiviteter är inte klart i dagsläget. Uppdateras löpande.

Vi återkommer med svar.

Besöksdagen är den dag det finns möjlighet. Under besöksdagen är det fritt för vem som helst att ta del av alla aktiviteter
på lägerområdet.

Nej. Familjescouter är välkomna på marknadsdagen (onsdag den 2/8)  och det är “öppet hus” den dagen.

Penna och papper, keps och vattenflaska, egen flytväst om man har, dagryggsäck, sittunderlag. Program-mässigt behövs
inget. Utklädnad och rekvisita för att följa temat sker efter egna möjligheter på den enskilda kåren.

Traditionsenligt brukar vi erbjuda kölbåt och optimistjolle. Strandnära programmet: kanoter och kanadensare, SUP och
flottbygge. Vi strävar efter att erbjuda detta på Skogsrå 23.

Kontakta programchef Kjelle via kjelle.karlstrom@gmail.com för ett utförligt svar.

Ja traditionsenligt. Men i dagsläget vet vi inte i vilken form och tar med oss det som en fråga att jobba med framöver.

Det är kårens ledare som ansvarar för scouterna och deras aktiviteter. Det gäller i första hand simning, yxa och kniv.

Alla program och eventfrågor besvaras av programchefen Kjell Karlström via kjell.karlstrom@gmail.com 

Ja, lägret kommer att ha en funtionärspool. Varje by anmäler till funkpoolsansvarige i Plats-tältet vilka personer de har och som för dagen vill ställa upp som funktionärer. 

Plats

Vi strävar efter att ha badmöjlighet i närområdet (i Östersjön). Målet är att man ska kunna ta ett morgondopp om man vill.

Nej. Man kommer inte att kunna ankomma med egen båt till lägerplatsen. Däremot kan du lägga till, sjöprogrammet har brygg-platser men ligger inte i närområdet, dock inte för övernattning.

Ja, vid sjöprogrammet. Sjöprogrammet kommer inte att vara på samma plats som lägerområdet. Sjöprogrammet planeras
att ligga vid en båtklubb och där finns ramp.

De båtar som erbjuds är de båtar som kommer att kunna lånas av sjöscoutkårerna.

Ja, vi kommer att beställa tillräckligt många. De har inte tagit slut tidigare.

Vi planerar byar med ca 100 scouter i varje och modifierar efter behov. Ca 1300 deltagare / 100 scouter i varje by = 13 byar. Vi har räknat med 18 kvm/scout.

Parkering för ledare, funktionärer och besökare finns inom lägerområdet. Dock begränsat med platser så vi förordar samåkning i möjligaste mån. Parkering är för sig och separerad från kårers byar på en annan äng. Avstånd från parkering till den nedre delen vid byar är ca 600-700 meter. Alla fordon som stannar över minst en natt skall ha ”parkeringstillstånd” väl synlig i framrutan, laddas ner här >>  Gör man ett tillfälligt besök tex på marknadsdagen så behöver man inget parkeringstillstånd. Syftet är att vi enkelt skall kunna hitta de som har parkerat på fel plats eller på annat sätt står i vägen vid till exempel brand. Man får inte parkera på tillfartsvägar, infarter eller i terrängen, om det inte är anvisat av PLATS funktionärer. Det är inte möjligt att ta in bil, husbil eller husvagn i byar, istället så får man då sova på parkeringsängen bland övriga parkerade fordon.

Funktionärer sover i en egen funktionärs-by i egna medhavda tält. I särskilda fall tar man som funktionär upp det med sin blockchef.

Leverans av kårpackning – det går bra. Inga husbilar, husvagnar eller släpvagnar i byarna. I särskilda fall om man vill övernatta i husbil, ta kontakt med platschef Stefan Sagström via stefan.sagstrom@gmail.com

Ja, det kommer att finnas.

Vi erbjuder inte övernattning inne i kårbyarna, däremot erbjuder vi en gästcamping där det är fritt att övernatta. Det kostar 100 kr per tält per dygn (ta med eget tält), mat ingår ej (ta med egen mat). Alla som sover på gäst-campingen måste boka plats i förväg (instruktioner längre upp på hemsidan) och också checka in via incheckningsdisken vid ankomst. Gästcampingen ligger ihop med övriga byar. Det är inte möjligt att ta in bil, husbil eller husvagn i byar, istället så får man då sova på parkeringsängen bland övriga parkerade fordon. 

Självklart tar ni med den typ av gasolflaska som passar er bäst. Lägret har flaskor för utbyte av modell PC10, PC5 och 2012. Väljer ni annat utbyte eller påfyllning så är det helt OK. Tänk på att bara använda T-koppling (1 flaska till två kök) om det finns stormskydd på båda köken. Det finns ingen begränsning för gasolhantering utomhus. Ni tar därför med de flaskor som ni behöver. Alla flaskor (även tomma) skall vara samlade nära byköket och uppmärkta med tydlig gasolskylt i minst A5 format. Egentillverkad färgutskrift och inplastad duger utmärkt.

Vi gör endast inbyten av PC10,PC5 och 2012. Har du annan flasktyp så löser ni det själva. Det betyder att du behöver ha fulla eller tomma flaskor av rätt sort med dig och kan byta när flaskan är tom. Vi gör inga reservationer men kommer att ha tillräckligt med flaskor löpande. Kåren betalar återfyllnadspris enligt Lindes rekommenderade utprislista minus rabatt.

Om vädret tillåter kan ni köra in lastbilen. Dvs är det torrt i marken och den bär, så är det inga problem att ta in bilen.

Om det är blött i marken och den inte bär, så kommer ni att få lasta om till ett släp, som vi då drar in med en fyrhjuling.

Alla kårer i Södertörn har fått ut två beachflaggor sedan tidigare. Tanken är att alla dessa beachflaggor skall placeras längs huvudgatan genom byarna.

Tänk ”hemmasortering” och lär scouterna att vi gör det enkelt. Sortera som ni gör i kåren i vanliga fall.

Mat

Skogsrå 23 är ett nötfritt läger – inga nötter får tas med till lägerområdet.

I definitivanmälan kommer varje kår att skriva in en köksansvarig för kåren. Efter att definitivanmälan har stängt kommer vi att maila till alla köksansvariga för kårerna med en länk till ett formulär där vi informerar om vad vi behöver veta för att det ska bli så god och näringsrik mat som möjligt.

Komplett lägerkök. Matlagning sker med gasol. Ingen ved eller eld till matlagning. Räkna med att det är eldningsförbud.
Gasol finns att köpa av lägret. Vi erbjuder 3 flasktyper: PC5, PC10 och 2012 (vilket är en liten stålflaska). Vi hanterar inte större stålflaskor (som bara benämns med P).

Väldigt udda specialkost. Det kommer finnas anpassning för gluten, laktos, vegetariskt och veganskt. Egna kryddor är alltid bra att ta med, lägret kommer att tillgodose baskryddor som t ex salt, peppar, socker och kanel. Kaffe, te och chokladpulver måste kårerna ta med själva (obs ändrat sen tidigare besked!) Obs: se till att chokladpulvret är vattenlösligt då vi inte tillhandahåller mjölk till det.

Ja, kåren får ordna sina egna kylmöjligheter i byn genom t ex kylbox eller frigolitlådor tillsammans med frysklampar.
Förslagsvis kylklampar i uppmärkt påse som man sen byter i våra frysar.

Ekonomi

En (1) lägertröja ingår i priset per deltagare, ledare och/eller funktionär.

Ledarbarn = barn under spårarålder / under 8 år.
Långa perioden: 500 kr inkl t-shirt i storlek 140. Barn under 5 år gratis (men får heller ingen lägertröja).
Kort period: 250 kr inkl t-shirt i storlek 140. Barn under 5 år gratis (men får heller ingen lägertröja).

Vi har inget avanmälningsdatum, definitivanmälan gäller och är bindande. Scoutkåren får tyvärr stå för den kostnaden. 

Avgiften för spåraren blir kostnaden för spårarperiod (kortvecka) plus 250 kr för resterande lägertid som ledarbarn. 

Kontanter, kort och swish.

Kommunikation & anmälan

Scoutkårer får fylla platserna man anmält i första hand. Utöver det kan deltagare efteranmäla sig till en kostnad av 500 kr per deltagare plus ordinarie lägeravgift. Ingen lägertröja är garanterad för personer som är efteranmälda. 

Anmäl först att spåraren deltar kortvecka i det vanliga anmälningsförfarandet. Sen skickar du ett mail till dl@sodertornscout.se där du anmäler resterande tid för ditt barn som ledarbarn. Vi skickar bekräftelse på att vi mottagit och anmält ditt barn för resterande tid. Uppge exakta datum då barnet kommer att vara på plats, scoutkår och specialkost.

Anmäl personen med rätt längd, oavsett åldersgrupp. Skriv också en kommentar under Övrigt i anmälan, så att vi kan göra en markering om åldersgrupp. 

Information på engelska finns nu tillgänglig. Längst upp på denna sida finns en knapp som tar dig till informationen på engelska. Det kommer inte att finnas spansk översättning.

Övrigt

Kårledare kommer att ha möjlighet att ladda utrustning från ett jordat 220-240 volts uttag. Det finns ett begränsat antal uttag. Detta är för laddning av ledares telefoner, ej deltagares telefoner och andra tekniska prylar. Vi rekommenderar en låsbar laddväska. Se bilder för inspiration!

Telia har full täckning på lägerområdet. Övriga operatörer fungerar sämre.

Vi kommer erbjuda kort, swish och kontant betalning i markan. Telia har full täckning på lägerområdet. Övriga operatörer fungerar sämre.

Ja det går bra, då får upptäckarna delta i spårarprogrammet. Anmäl personen som spårare i definitivanmälan.

Alla över 15 år ska ha gått Trygga Möten samt uppvisat utdrag från belastningsregistret, länk till webbkursen samt till registerutdraget finns längre upp på denna sida. De enskilda kårerna får själva hantera deltagare (över 15 år) och ledares intyg och ladda upp dessa i scoutnet. Trygga Möten-intyget får inte vara äldre än 3 år när lägret slutar. Funktionärers intyg ska också laddas upp i scoutnet för påseende.

Deltagare får blå lägertröjor.

130/140
150/160
S
M
L
XL
XXL
3XL
4XL

100 kr per lägertröja.

Ja, man måste vara registrerad i scoutnet så att försäkringar gäller under lägret.

Ja. Skicka er beställning till dl@sodertornscout.se senast 31 maj, betalning via swish på plats på lägret, vi lägger undan märken som hämtas ut i incheckningen / kansliet på lägret. Lägermärkena kostar 15 kr st. 

Ja, betalning sker via swish på plats vid incheckning.
Ja, skicka ett mail till platschef Stefan på stefan@sagstrom.se och uppge följande information:
– Kontaktperson för bokningen samt dennes telefonnummer och mailadress
– Tillhörighet till scoutkår
– Ankomstdag och avresedag
– Namn och efternamn på samtliga övernattande gäster
– Antal tält

Skogsrå 23 är en rökfri lägerplats. Det är upp till varje person att hantera detta snyggt så att scouter inte påverkas. Om man väljer att ta en promenad bort från lägerområdet så är det ett bra sätt. Det gäller även e-cigaretter/vape.