Utmanarscouternas arbetsutskott (USCAU eller Utmanar-AU:t) planerar arrangemang (arr) för utmanarscouter i distriktet. Scouter från andra distrikt är vanligtvis välkomna på arr och vissa arr samplaneras i Stockholmsregionen. Men vi finns även till för att kunna stötta er utmanare och era utmanarlag. Till exempel om ni vill göra ett arrangemang, få en liten knuff på vägen att starta ett samarbete med andra utmanarlag eller om ni vill ha hjälp att bli ett aktivt utmanarlag igen.

Hej, efter att ha varit oaktivt ett tag är Södertörns utmanarscouts arbetsutskott tillbaka! Vi är ett gäng utmanare som är taggade på att starta upp arbetet med ARR, vi hoppas också på att samarbeta med de andra Au’na i regionen igen (Birka Au, Stockholm Au och Roslagen Au). 

Arrangemang

De arrangemang som alltid återkommer är Ting och Försmak, som alla AU:n arrangerar tillsammans till bästa förmåga. På Ting väljs kommande AU och under Försmak får tredjeårs äventyrare se hur Utmanarlivet är och får veta lite mer om vad arrangemang är. De här två arrangemangen arrangerar alla AU:n i Stockholms-regionen tillsammans. Dessutom arrangerar vi i Södertörns AU andra arrangemang under året, dessa varierar från år till år.

Så väljs AU:t

AU:t i Södertörn väljs under arrangemanget Ting och brukar bestå av 5-10 medlemmar som sitter i AU:t under ett år. Arbetsutskottet har som uppgift att arrangera evenemang och aktiviteter för utmanarscouter i Södertörns Scoutdistrikt. Det kan handla om allt från en helg med film och mys, till några timmars pengainsamling till en välgörenhetsorganisation. De enda arrangemangen som AU:t måste genomföra under ett verksamhetsår är Ting och Försmak + 1 annat arrangemang.

Möten

AU:t brukar träffas en eller två gånger i månaden och ha möten i upp till tre timmar. Under mötena följer vi alltid en dagordning. AU:t har fasta ansvarsposter och mötena leds av ordföranden och dokumenteras i protokoll som skrivs av sekreteraren. Mängden arbete beror på många olika saker, till exempel hur mycket tid vi har på oss innan nästa planerade arrangemang, hur många deltagare som kommer och hur långt arrangemanget är planerat att vara. Till vår hjälp har vi två vuxen-ansvariga (VUX) vars uppgift är finnas till hands när vi behöver hjälp och att rycka in när det uppstår problem, eller helst innan.

Reg-AU

Vi har ett nära samarbete med de andra Au’na i regionen: Birkas AU, Stockholms AU och Roslagens AU. Tillsammans har vi en grupp som heter Reg-AU, vi träffas ca en gång i månaden och planerar bland annat Ting och försmak tillsammans. Alla arrangemang vi gör inom Reg-Au’t är öppna för alla utmanare i regionen.

Informationsflöde

Informationen om våra och de andra Au’nas arrangemang kan fås på flera sätt. I Södertörns nyhetsbrev, som skickas ut via mail en gång i månaden (förutom under sommaren) till alla medlemmar över 15 år i distriktet, skriver vi in när vi har evenemang på gång. Här på hemsidan skriver vi in våra arrangemang i kalendariet. Vi postar också på våra sociala medier, följ oss gärna!

Det är vi som är Södertörns Utmanar-AU:

 • Leo Trygg, Vendelsö scoutkår
 • Stella Franke, Nacka sjöscoutkår
 • Emrik Kjällgren, Mariekäll scoutkår
 • Amanda Thesslin, Vendelsö scoutkår
 • Klara French, Vendelsö scoutkår
 • Lowe Wester, Vendelsö scoutkår
 • Joakim Hertzberg, Nacka sjöscoutkår
 • Josefin Ajdert, Handens scoutkår
 • Joel Sjögren, Handens scoutkår
 • Andrea Sjögren, Handens scoutkår
 • Wilma Thesslin, Vendelsö scoutkår
 • Isak Ohlsson, Handens scoutkår

VUX:ar i Södertörns Utmanar-AU: 

 • Disa Gran, Vendelsö scoutkår

Mötesprotokoll

2022-02-05 Protokoll

2023-01-04 Protokoll

TING 2022 Protokoll


Protokoll från möten med Reg-AU:t (Regionens alla AU:n )