Välkommen på ekonomi-distriktsstämma!

Datum: onsdag den 24 april 2024
Tid: kl. 18.30
Plats: Näsbyvikens Båtsällskap, granne med VSSK.

Med möjlighet att delta digitalt via zoom. Vi ser gärna att så många som möjligt deltar på plats.

Anmälan: anmälan stängdes 17 april

Zoomlänk till mötet:

Möteslänk
Till dig som vill vara med digitalt: https://sensus-se.zoom.us/j/83006181420>>
Meeting ID: 830 0618 1420

Eftersom vi är en barn- och ungdomsorganisations ser vi gärna att fler unga finns representerade på stämman. Informera era unga scouter om stämman, vår demokratiska process och uppmuntra dem att vara med och påverka!

Antal ombud per scoutkår

Varje scoutkår med minst fem medlemmar yngre än 26 år får skicka 3 ombud till distriktsstämman. Utöver detta får varje kår skicka ytterligare ett ombud för varje påbörjat femtiotal medlemmar utöver femtio.

Det medlemsantal som avses är kårens medlemmar 31 december året före stämman. Kårer med noll mandat har inte minst fem medlemmar under 26 år, har inte antagit några stadgar, eller har startat under året.

Till ordinarie distriktsstämma

Motion till distriktsstämman

Varje medlem i distriktet har rätt att skicka in motioner till distriktsstämman.
Skicka din motion med e-post till dsroslagen@scoutkansliet.se

Om du vill ha hjälp med att skriva eller formulera din motion, så finns exempel på hur man skriver och förklaringar om vad en motion är här >>

Kandidera eller nominera till nästa distriktsstyrelse!

Är du eller någon du känner intresserad av att vara en del av distriktets styrelse? Vill du vara en av dem som ser till så att distriktet blir den gemensamma mötesplatsen kårerna längtar efter? Brinner du för kurser, att nätverka och skapa plattformar för andra att träffas, eller vill du vara aktiv i verksamhetsutveckling och ekonomifrågor, eller något annat av allt det fantastiska vi gör tillsammans i distriktet?

Då ska du skicka in en nominering till roslagensval@scoutkansliet.se