Scouternas julotta

Detta år lyckades vi samla in 62 160 kronor! Årets Vässarökonfirmander valde organisation att skänka pengarna till och de valde Barncancerfonden. 

2021 års julotta blir den 82:a i ordningen i Riddarholmskyrkan

Morgonen är mörk och stjärnklar, snön gnistrar i den kalla luften. Det är juldagsmorgon. När dörren glider upp syns ett hav av scouter som tillsammans firar julotta. Kyrkan är upplyst av enbart levande ljus. Det är en varm stämning, som trotsar vinterns kyla.

Genom åren har generationer av scouter träffats i Riddarholmskyrkan på juldagsmorgonen för att fira julotta.  Alla, inte bara scouter är varmt välkomna att fira denna julotta tillsammans med oss den 25 december kl 07.00 varje år. Klä dig varmt och ta gärna med ett sittunderlag – kyrkan har ingen uppvärmning, förutom de levande ljusen.

Julottan arrangeras av årets Vässarökonfirmander under ledning av Jimmy Jansson, som har varit med och lett ett flertal konfirmationsläger på Vässarö.

I samarbete med Sensus studieförbund

Årets julotta kommer även att live-streamas

Här kan du se Julottan digitalt den 25 december kl. 07.00:

Hedra eldsjälar som har gått bort under året

Som en del av gudstjänsten under Scouternas julotta vill vi hedra de eldsjälar som vi har mist under året. Vi läser upp namn, ålder och kår och håller en tyst minut.

För att vi ska veta vilka vi ska hedra, ber vi er att meddela namn på de medlemmar i er kår som har gått bort under året.

Senast onsdag den 22 december måste namnen vara skickade till info@scoutkansliet.se för att de ska kunna läsas upp under julottan.


Information

Plats: Riddarholmskyrkan, Gamla stan i Stockholm
Datum: 25 december
Tid: 07.00 (kom i god tid)
Övrigt: För att få komma in på julottan måste giltigt vaccinpass och legitimation uppvisas.
Kyrkan tar in 450 personer, inga fler kommer in, det är de regler som gäller.

Ingen anmälan, det är bara att komma.
(Klä dig varmt kyrkan saknar uppvärmning)

Vi ser gärna att ni som kommer till Riddarholmskyrkan har munskydd på er. <3 [/av_textblock] [av_image src='http://scoutkansliet.se/wp-content/uploads/2019/11/Scouternas-julotta-märke-255x300.jpg' attachment='5514' attachment_size='medium' align='center' styling='' hover='' link='' target='' caption='' font_size='' appearance='' overlay_opacity='0.4' overlay_color='#000000' overlay_text_color='#ffffff' copyright='' animation='no-animation' av_uid='av-k8zx51pn' admin_preview_bg=''][/av_image] [/av_one_fourth]