Laddar Evenemang

« All Events

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Öppet Hus på Regionskansliet i Örnsberg för alla fyra distrikten i Stockholmsregionen

15 februari kl.17:00 -21:00

- Gratis

Välkommen på öppet hus i Örnsberg!

 

Onsdag den 15 februari 2023 

 

Öppet hus 2023 schema finns att hitta här >> 

 

Ett utmärkt tillfälle att äta god mat, mingla med nya och gamla scoutvänner, ta del av utställartorg och en massa intressanta seminarier att välja på. Ta med egen kåsa!  

Tema: In house-resurser

När: 15 februari 2023

Tid: kl. 17.00 – 21.00 (drop-in). Mat serveras från kl.17.00-19.30, seminarier börjar från kl.18.00

För vem: utmanare, rovers och ledare i Stockholmsregionen.

Arrangörer: Regionskansliet och Scoutkansliet Stockholm.

Anmälan är nu stängd. 

För att du ska få mat och möjlighet att få plats på det seminarium du vill är det viktigt att du anmäler dig. Avprickning kommer att ske vid ankomst för maten ska räcka åt dem som anmält sig.

 

Nedan ser du vilka seminarium du kan välja på.

I anmälan i scoutnet kan du rangordna seminarierna efter ditt intresse. Samtliga seminarium är ca 50 minuter, du möjlighet att gå på 2-3st. Vi försöker tillgodose allas önskemål, i mån av plats.

 

Hjälp, kåren har växtvärk – Karl Staveus från Älvsjö scoutkår (ca 50 min)

Liten blir stor – hur vi har hanterat resan inom Älvsjö Scoutkår.
Ca 650 medlemmar vid sista räkningen, 17 avdelningar, 150 ledare, omsluter 2 miljoner.

Samarbeta med Sensus – Christian Forssander från SENSUS håller passet med stöttning av Sebastian von Schmalensée från Adolf Fredriks Scoutkår och Mona Hamberg, konsulent Sollentuna Södra scoutkår (ca 50 min)

Sensus berättar om hur scoutkårer kan samarbeta med dem Sebastian och Mona berättar om hur det fungerar för deras respektive kårer. Kom och inspireras!

 

Så kan kåren kommunicera och rekrytera i sociala medier – Jenny Stålarm, kommunikatör Scouterna i Stockholm (ca 50 min)

Det här passet ger en inblick i hur den enskilda scoutkåren kan jobba med sociala medier för att väcka intresse för scouting i lokalområdet samt att börja införa ett vuxenrekryterings-tänk och strategi i den externa kommunikationen. Om kårens styrelse och ledare ofta ställer sig frågan “hur får vi in nya vuxna till kåren?” kan detta vara ett sätt att utforska.

 

Jobba med unga ledare – SOFS (ca 50 min)

Att jobba med unga ledare kräver mycket men det ger oss mer. Vuxna scoutledare sitter på stor erfarenhet och unga ledare är fyllda med kunskaper, nya tankesätt och idéer. På workshopen kommer vi att diskutera hur vi kan skapa en bra kombination av nya och vuxna ledare. Varmt välkomna!

 

Nystartshubben – Scouterna (ca 50 min)

Scouterna satsar på att starta fler scoutverksamheter så fler barn och unga kan uppleva äventyr, träffa kompisar där de bor, på Vässarö eller på en jamboree. Vi har ett gemensamt mål, att bli 100 000 scouter, och då behöver vi starta scouting på fler ställen på fler sätt än tidigare. Det här passet handlar om hur vi sänker trösklarna för både vuxna och barn att komma med i scouting.

 

Värderingar och ledarskap – Scouternas folkhögskola & Konungens Stiftelse Ungt Ledarskap (ca 50 min)

Vad är egentligen en värdering? Och hur hänger det ihop med att vara en bra ledare? I det här passet får du en snabb djupdykning in i det värdebaserade ledarskapets underbara värld. Vem vet, kanske du dyker upp igen med nya lärdomar och insikter om dig själv? Vi tror det!

 

Scouternas hållbarhetsarbete – Scouternas folkhögskola & Scouterna (ca 50 min)

Hur kan Scouterna bli mer hållbara? Vad ska vi fokusera på för att få större inverkan på samhället och inspirera våra medlemmar? Hur kan vi tillsammans fånga upp det engagemang som finns hos många barn och unga idag? Kom och lyssna på senaste nytt om Scouternas nya hållbarhetsprojekt samt ge din input på vad som är viktigt att komma ihåg i arbetet framåt, både externt och internt inom organisationen.

Detaljer

Datum:
15 februari
Tid:
17:00 -21:00
Kostnad:
Gratis
Evenemang Kategorier:
, , , , , , , , ,

Arrangör

Scoutkansliet

Detaljer

Datum:
15 februari
Tid:
17:00 -21:00
Kostnad:
Gratis
Evenemang Kategorier:
, , , , , , , , ,

Arrangör

Scoutkansliet