Laddar Evenemang

« All Events

Wilderness First Aid: första hjälpen-utbildning 

29 september kl.09:00 -1 oktober kl.18:00

- 5000SEK

FULLT och därmed är anmälan stängd.

 

Kursprogram: NOLS Wilderness Medicine första-hjälpen utbildning fokuserar på frilufts-relaterade skador och sjukdomar. Kanske måste du göra en patientundersökning och plåstra om en vän som blöder från ett sår i ansiktet. Kanske måste du hjälpa någon som har en kraftig allergisk reaktion eller ta hand om person vars axel har hoppat ur led. Vårt mål är att göra våra sjukvårdsscenarier så realistiska som möjligt.

 

Kursmaterialet täcker bland annat patientundersökning, hjärt- och lungräddning, magont, vrickade fötter, infektioner, brutna ben, medvetslöshet, spjälning av brutna ben, allergier, nedkylning, ryggradsskador och evakueringsbeslut mm.

 

50 % av kursen är scenarier, praktik och demonstration av behandlingsmetoder. 50 % är teori, lektioner och diskussioner om olyckshändelser, sjukdomar och beslut. Vi kommer att tillbringa mycket tid utomhus men även flera timmar om dagen inne i klassrummet. Ett mål av våra mål är att L-ABCDE och den fokuserade patientundersökningen ska sitta i märgen efter dessa dagar och att alla deltagare ska få självförtroende att våga gå fram och hjälpa till om en olycka sker. Våra scenarier är realistiska och vi varvar lektioner inomhus med praktik utomhus.

 

Datum: 29:e september – 1:a oktober, 2023 (fredag, lördag och söndag).
Kursstart: Första hjälpen-kursen börjar på fredag morgon klockan 09:00 och håller på fram till 18:00. På lördag och söndag börjar vi klockan 08:00 och slutar 18:00.
Plats: Frustuna by Scoutgård

Ladda ner hela inbjudan här >> 

Anmäl dig här >> 

Sista anmälningsdag: 15 september

Detaljer

Start:
29 september kl.09:00
Slutar:
1 oktober kl.18:00
Kostnad:
5000SEK
Evenemang Kategorier:
, , , , , , , , , ,

Plats

Frustuna by

Arrangör

Scoutkansliet

Detaljer

Start:
29 september kl.09:00
Slutar:
1 oktober kl.18:00
Kostnad:
5000SEK
Evenemang Kategorier:
, , , , , , , , , ,

Plats

Frustuna by

Arrangör

Scoutkansliet