Roslagens välgörenhetsmarsch

Rädda bina

Det återkommande vandringsevent, Välgörenhetsmarschen Rosa lyktan, samlar hela distriktet. Syftet är att umgås, visa upp scouterna och samla in pengar till ett gott ändamål. I år har distriktets medlemmar röstat fram att vi ska samla in pengar till Naturskyddsföreningens kampanj Rädda bina.

Inför och efter vandringen kan kårerna arrangera aktiviteter för att samla in pengar till årets välgörenhetsorganisation. Kanske ni vill bygga vildbihotell eller plantera bivänliga växter. Läs mer på Naturskyddsföreningens hemsida om hur du kan hjälpa bina. Här nedan kan du ladda ner affischer som din kår kan sätta upp inför välgörenhetsmarschen och era insamlingsaktiviteter.

Affischer

Titel

  Bin och humlor är på många håll på väg att försvinna och vi är beroende av dem för vår mat. Att bin producerar honung är känt, men den största betydelsen för oss är att de pollinerar växter så att det bli frukt och bär åt oss, fåglarna och andra djur.

  Vi är nu inne på vårt tredje år av hösteventet som samlar alla distriktets kårer och har till detta år ändrat lite i konceptet för att ge ännu fler möjlighet att träffas.

  Dagens upplägg

  När: Söndag 3 november kl 13-15

  Var: Roslags Näsby scoutkår som ligger nära Täby Centrum.
  Tips! Det är gratis att åka kommunalt med 6 barn upp till 12 år per varje betalande vuxen.

  Vi börjar kl. 13.00 med att samlas kring fika och fortsätter med bi-info, honungsförsäljning och olika aktiviteter med bi-tema. För att kunna erbjuda alla ett aktivt och kul möte vill vi gärna att varje kår som deltar ansvarar för en aktivitet (station) som alla andra kan besöka. Dagens aktiviteter avslutas kl. 15.00 med en fanborg och ceremoni som blir starten på insamlingen. De som vill kan därefter bege sig vidare till Hagaparken, för att delta i Ljusfesten vid Brunnsviken.

  Det är valfritt att delta i insamlingen och varje kår bestämmer själva hur de vill lägga upp det. Insamlingen pågår fram till och med den 18 november. Då ska de insamlade medlen vara inbetalda till Plusgiro-konto: 21 59 49-9. Vinnaren och mottagaren av vandringspriset, den rosa lyktan, är den som har samlat in mest pengar till Rädda Bina. De utlyses på stämman 24 november i Täby kyrkby och får uppdraget att arrangera nästa års välgörenhetsmarsch.

  Anmäl din kårs deltagande på denna sida senast 23 oktober.
  Meddela i anmälan hur många som uppskattas delta från kåren samt vilken aktivitet din kår vill ansvara för.

  Roslagens Välgörenhetsmarsch 2019