Scouter lär
– En utbildningsdag för ledare och utmanare

Nu arrangerar Stockholms scoutdistrikt en utbildningsdag med kortkurser och workshops. Vi vill att ni i distriktet ska få en heldag där ni kan fördjupa er kunskap, utvecklas som scouter och ledare och samtidigt få möjlighet att träffa andra aktiva i distriktet.

Information

När: 8 mars 2020, kl. 9 – 17
Var: OBS! Ändrad plats! Vi är på Fridhemsgatan 8, Stockholm
Kostnad: 150 kr/deltagar (Lunch och fika ingår under dagen)
Anmälan: Anmälan är stängd

Under dagen kan du välja mellan följande kurspass och workshops:
(Du väljer ett pass på förmiddagen och ett på eftermiddagen)

HLR

HLR

5000 hjärtstopp sker varje år i Sverige utanför sjukhus, 500 av dessa räddas. Med hjälp av snabb insatts av HLR och hjärtstartare ökar chansen till överlevnad avsevärt, och som scouter ska vi ju alltid vara redo.

Orientering

Orientering

För ledare som vill få större självförtroende och kunskaper om att lära ut orientering samt lägga orienteringsbanor för sina scouter och kanske arrangera orienteringstävlingar.

Trygga Möten workshop

Trygga Möten workshop

Scouterna gör mycket för att säkerställa barns trygghet. Vi har krav på att samtliga som har ledar-uppgift i våra kårer går Trygga Möten minst vart tredje år. Samtliga kårer gör insatser för att säkerställa att övergrepp inte kan ske i vår verksamhet. Vi kan göra mer!

Hur förmedlar vi Scouternas värderingar?

Hur förmedlar vi Scouternas värderingar?

Du är en viktig förebild för scouterna och vill ge scoutings värderingar en mer framträdande roll i scoutverksamheten. Kursen har som mål att introducera dig till verktyg för att förmedla scoutings värderingar till scouten.