Intresseutbildningar

Scoutkansliet arrangerar ett par utbildningar i egen regi som är till för dig som vill utvecklas och lära dig något nytt tex navigation, första hjälpen eller hur man gör en riktigt häftig hajk!

NAVIGATIONSKURSEN

Under några kvällar under hösten och vintern lär du dig om navigering, väjningsregler, väder, instrumentkontroll och mycket mer. Det blir även praktik på Vässarö två helger på våren med både praktiska navigationsövningar och båtmanövrering.

SJÖLU

SjöLU är en helglång inspirationskurs i roligt och säkert program på sjö och vatten. Kursen bygger på ett praktiskt upplevelsebaserat lärande ute i naturen där du får prova på olika programpass.

ÄVENTYRSKURSEN

Hur ofta ger du dina scouter ett riktigt äventyr? Under två kurshelger i vår har du chansen att inspireras till att göra äventyr och få konkreta redskap som sminkning, drama, kroppsspråk och tillverkning av rekvisita.

Första hjälpen på hajk och läger - Roslagen

En utbildning som är 100% anpassad för scoutledare. Utbildningen består av upplevelsebaserade övningar inom- och utomhus i kombination med teoretiska föreläsningar. Du får en bred kunskap om första hjälpen för möten, läger och hajker. Under utbildningen ingår även utbildning och certifikat enligt HLR-rådets riktlinjer i första hjälpen och HLR för barn och vuxna.

Instruktörskurs i HLR - Roslagen

Instruktör i vuxen-HLR är en instruktörsutbildning som ger dig kunskapen och behörigheten att utbilda andra till att utbilda i Vuxen-HLR med hjärtstartare.

SLUG

Träffa andra utmanarlag på en härligt roligt SLUG-kurs. Under två kvällar och en helg lär ni er hur ert utmanarlag ska göra för att ha roligt och utvecklas tillsammans.

WILDERNESS FIRST AID

En kvalificerad första hjälpen-kurs har efterfrågats av många scoutledare under lång tid. Nu har vi fått kontakt med en av de ledande institutioner inom området – NOLS Wilderness Medicine, som bedrivit utbildningar i inom första hjälpen för friluftsintresserade och medicinsk personal i drygt 40 år över hela världen och har bokat in en helgkurs med en av deras svenska handledare.